4 Trender inom HR

#1 Successionsplanering

Stora generationsväxlingar när både Generation Y och Generation Z tar mer plats. Båda generationerna har dessutom lättare att röra på sig. Så successionsplanering blir viktigare än på länge. Att identifiera företagets nyckelpersoner och ha en plan för vad som händer när de slutar eller byter arbete är nödvändigt för att slippa stora kostnader och produktionsbortfall.

Genom att ha en väl underbyggd successionsplan finner du snabbt rätt kompetens och du har lättare identifiera och påverka berörda personer så att de får rätt utbildning, karriärvägar och stannar kvar. Ett måste i vår snabbrörliga värld.

#2 Mobil rekrytering – mobilanpassade rekryteringsidor och tjänster

Stort fokus på mobil rekrytering kommer göra att företagen behöver mobilanpassade rekryteringsidor och tjänster. Enligt USA Today använder 83 % av arbetssökande i USA sin smartphone för att söka efter lediga jobb. I Sverige har 57 % av de stora företagen responsiva webbplatser enligt undersökningen “Hur mår Sveriges Webbplatser 2015” mot 2014 då det var 38 %. En stor och tydlig ökning. Företagen kommer att behöva optimera sina webbplatser och även skapa mobila applikationer för att fånga upp de arbetssökande som är på språng.

#3 Sociala medier ökar sin roll för att locka till sig talanger

Vi kommer att börja se mer sociala medieuppdateringar och blogginlägg från företag. För att stå ut som en arbetsgivare kommer företagen att behöva börja skriva mer om arbetsplatskultur, vilka kompetensutvecklingsprogram de erbjuder eller hur de arbetar med socialt ansvarstagande, de kommer använda sina anställda till att dela dem. Fler och fler av oss är mer benägna att vilja arbeta på ett företag om de använder sociala medier och många är mer benägna att stanna på företaget om de använder sociala medier. Vi människor vill arbeta för intressanta företag och när vi ser inlägg om företaget i sociala medier ger det oss en bättre känsla för vad de handlar om. Vi är trötta på att se pressmeddelanden eller statistik från företagets webbplats. Vi vill veta att företaget bryr sig på riktigt!

#4 Talent Retention – Behåll duktig personal

Företagen kommer att behöva ta itu med att behålla duktig personal frågor allt eftersom rörligheten förenklas. Medarbetarna letar kontinuerlig efter nya arbeten. Detta sker eftersom tekniken har gjort det möjligt för människor att enkelt hitta nya jobb samtidigt som erbjudanden haglar från sociala nätverk som LinkedIN. Vilket också även gör det lättare för rekryterare att stjäla talanger i antal. Det som företaget kan göra för att minska andelen avhopp är att skapa en överlägsen arbetsplatskultur och visa de bryr sig om sina medarbetare och omvärld.